вівторок, 20 жовтня 2015 р.

Лінійка-мітинг з нагоди відкриття пам’ятної дошки Тимощуку Кирилу

20 жовтня – незвичайний, хвилюючий день для нашого села і особливо для учнів та вчителів школи. Адже саме сьогодні відбулася врочиста лінійка-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь колишнього учня школи Тимощука Кирила, що героїчно захищав рідну Україну.
   29 серпня 2014 року під містом Іловайськ обірвалося життя Кирила Володимировича Тимощука. Це стало страшною звісткою для рідних, друзів, для усієї громади села. Трагедія родини Тимощуків – це трагедія нашого села, держави. Саме тому колектив школи, очолюваний директором Краснодемським Ю. Й., підтримав ініціативу наших випускників Жупини Романа та Строгана Віктора про встановлення пам'ятної дошки на стіні школи, щоб увічнити пам'ять про нашого випускника.
   На мітингу були присутні:  мати Тимощука Кирила – Тетяна Усманівна, Пшеничний В. В. – голова Томаківської районної державної адміністрації, Шорохова С. В. – виконуюча обов'язки голови Томаківської районної ради, Присташ Ю. А. – начальник відділу освіти, Гайдук С. М. – заступник військового комісара, Дідик В. М. – сільський голова, Шуляк Р. П. – секретар сільської ради, Федорова Н. П. – класний керівник (2009 року випуску), отець Михаїл – священик  церкви,  учнівський та педагогічний колектив школи, а також небайдужі  жителі села.

    Лінійка – реквієм проходила в  хвилюючій атмосфері  завдяки її ведучим – заступнику з виховної роботи Краснодемській Л.Ф. та учням Реут Ангеліні і Васильченку Андрію.
   Жовтневе сонце скупе на тепло.  Але  нестерпно пекучими були стримувані сльози в очах у матері Героя Тетяни Усманівни, яка відкривала пам’ятну дошку разом із головою учнівського самоврядування Хоміч Тетяною.
   Багато слів скорботи було   сказано на мітинзі – реквіємі.  Виступаючі гості  висловили  велику вдячність матері за подвиг сина, за те,  що виховала справжнього патріота України, який віддав за неї життя.
  Також із словами невичерпного смутку до присутніх звернувся  директор школи Краснодемський Ю.Й.,  який охарактеризував Кирила як  справедливу та порядну людину, справжнього лідера з активною  життєвою позицією, пригадавши минулі навчальні роки.
    Сльози наверталися на очі, коли всі слухали виступ класного керівника Федорової Н.П.. Вона зачитала власний вірш, написаний в пам’ять про Кирила.
   Заступник військового комісара разом із сільським головою нагадали про наших односельців, які і зараз  виконують свій обов'язок на Сході країни  та вручили їм нагороди. А також нагородами були відзначені  ветерани Другої світової війни  та ветерани війни в Афганістані.
   Отець Михаїл провів поминальну службу і освятив меморіальну дошку нашому загиблому односельцю Кирилу Тимощуку.
  Зі сльозами на очах, схиливши у вдячності голови, гості й школярі хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих односельців Козлова Миколи, Дрюцького Сергія, а також нашого Кирила, якого за мужність і героїзм було посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
  Йому було всього лиш 22 роки, але у наших серцях, нашій пам'яті він буде жити вічно. Рідні запам'ятають його люблячим сином, турботливим братом. Друзі – надійним товаришем, який з честю виконав свій обов'язок перед українським народом, не пошкодувавши задля цього свого життя.
      На честь усіх полеглих під час бойових дій в Україні на подвір'ї школи гордо прозвучала пісня «Заспіваймо пісню за Україну!»   у виконанні   Вельченко Тетяни, викладача музичної школи.  Вона   змусила усіх присутніх задуматися над трагічними подіями, що відбуваються на нашій рідній землі.
   Відтепер всі ми,  переступаючи поріг школи, будемо зустрічатися з поглядом нашого земляка, будемо запитувати самих себе: «А що я зробив для своєї Батьківщини?» Ми повинні бути гідними нашого героя.
   Сподіваємось, що ця меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок  Кирила, а пам'ять про героя України назавжди залишиться в серцях людей.
                                А знаєте, війна колись скінчиться,
                                    І з часом відбудуються міста,
                               Але ніколи більш не повернуться
                                   Всі ті, кого забрали небеса…

                                           Вічна пам’ять Герою!

Немає коментарів:

Дописати коментар